Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse, läs mer här. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används

Bachata

Dansstilen

Vill du bli mjuk i höfterna och resten av kroppen? Gå en bachata-kurs med oss. Bachata kommer från Dominikanska republiken och har tagit världen med storm. Med sin härliga musik, passion och svängande höfter är det lätt att bli förälskad i Bachata. 

Dansen är enkel att lära sig i grunden och handlar mycket om känsla och inlevelse. En lugn och sensuell dansform, till musiken som är lite långsammare än salsa och med det mycket karakteristiska gitarrsoundet, känslan och det romantiska temat på sången och texterna.

Bachata i Sverige har vuxit mycket under en längre tid och är mycket populär. De flesta salsaföreningar håller bachatakurser och det spelas alltid Bachata på salsafester.

Musikstilen

Bachata blomstrade fram efter diktaturen Trujillos fall på 60-talet i Dominikanska Republiken. Musiken var tidvis halvt förbjuden men ändå mycket populär undergroundmusik. Därav dess "förbjudna" stämpel och sammankoppling till mindre rumsrena klubbar. Förbudet i sig berodde på att Trujillo gillade Merengue bättre.

Sidan sponsrad av: