Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse, läs mer här. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används

Tango

Argentinsk Tango

Tango är en improviserad social pardans, en dialog mellan två parter där passion och spänning kommer till uttryck.

Argentinska tangon är ett universellt språk vilket gör att du kan få oförglömliga dansupplevelser över hela världen, samtidigt som du blir en del av en levande tangokultur.

I Sverige finns ca 30 - 40 tangoföreningar från norr till söder. När man börjar dansa tango är tekniken central. När man behärskar den återstår det musikaliska och konstnärliga uttrycket i vilket båda parter bidrar.

Tangomusiken består av olika genre - tango, tangovals och milonga vilka till dans vanligen spelas av en orkester, levande eller inspelad, bestående av bas, piano, fiol och bandoneon.

Dansen utvecklades i Buenos Aires och Montevideos immigrantkvarter mot slutet av 1800-talet. Tangon blev fram emot 1920-talet en modedans som via Paris spreds över resten av Europa. Sedan 2009 är den argentinska tangon med på Unescos världsarvslista, vilket innefattar både dansen, musiken och sångtexterna.

Sidan sponsrad av: